Využítí finanční analýzy jako nástroje investičního rozhodování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce obsahuje zpracování účelově vybraných ukazatelů finanční analýzy pro akciové společnosti z nápojového odvětví, jejichž akcie jsou obchodovány na americkém akciovém trhu. První část práce zohledňuje teoretické aspekty týkající se akcií, investic, vybraných metod finanční analýzy a amerického akciové trhu. V praktické části je provedena analýza poměrových ukazatelů, výpočet bonitního a bankrotního modelu a mezipodnikové srovnání, jehož výstupem je investiční doporučení do akcií vybraných společností.
The purpose of this bachelor thesis is to analyze intently selected financial indicators of joint-stock companies operating in a beverage industry that are listed on the US stock market. The first part of the thesis elaborates theoretical concepts related to shares, investments, specific methods of a financial analysis and the American stock market. In the practical part an analysis of the ratio indicators will be conducted, followed by a credit and bankruptcy model and concluded with a comparison of the results. Lastly, recommendations for investments into certain companies will be provided.
Description
Citation
ŽELEZNÝ, D. Využítí finanční analýzy jako nástroje investičního rozhodování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno otázky oponenta - nejsou doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D.: Z jakého zdroje jste čerpal informace pro prováděnou analýzu? Jsou Vámi použité ukazatele dostatečné pro relevantní závěry? - B Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D.: Zkoumal jste strategické záměry společností? - B
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO