Měřicí stanice v automatické obráběcí lince

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá využitím měřicích stanic v automatických obráběcích linkách. Je uveden přehled metod měření strojírenských výrobků ve strojírenské praxi, se zaměřením na automatizaci měření. Rozebrány jsou základní principy funkce těchto zařízení, jejich konstrukce a používané materiály. Hlavní částí je charakteristika souřadnicové měřicí techniky, jež se nadále vyvíjí a nabízí stále více možností automatického měření. Praktická část je zaměřena na doložení vzorové situace měření na tomto druhu zařízení a zhodnocení možnosti jeho začlenění v automatické obráběcí lince.
This master thesis deals with the use of measuring stations in an automatic machining lines. An overview of the methods of measuring engineering products in engineering practice with a focus on automation of measurement is described. The basic principles of function of these machines, their construction and materials are described. The largest part describes coordinate measuring machines, which continue to evolve and offer more and more possibilities for automatic measurement. The practical part is aimed at documenting the sample situation of measurements on this type of equipment and evaluating the possibility of its integration into the automatic machining line.
Description
Citation
FÚSEK, J. Měřicí stanice v automatické obráběcí lince [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Karel Praks (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. V jakém stavu je obrobek měřen? Po tepelném zpracování? 2. Kolik ks je měřeno? Jde o velkosériovou výrobu? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO