Výroba uzávěrů lahví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem vstřikovací formy pro výrobu uzávěru s dětskou pojistkou, který je určen pro plastové láhve. Nejprve je proveden rozbor zadané součásti s upřesněním její funkce a stanovena kritéria, které musí splňovat. Po výběru technologie výroby (vstřikování) je následně v teoretické části provede rozbor technologie vstřikování a konstrukce forem. V praktické části je proveden kompletní návrh vstřikovací formy na základě provedených simulací a technologických výpočtů. Na základě parametrů vstřikovací formy byl vybrán vstřikovací stroj. V závěr práce je provedeno technicko – ekonomické zhodnocení navrhované výroby uzávěru s dětskou pojistkou.
The master’s thesis deals with the design of an injection mould for manufacturing of a plastic bottle cap with a child safety lock. Firstly, the analysis of the part is done including a detailed specification of its function and criteria, which have to be fulfilled. After the technology is chosen (injection moulding), the analysis of the injection moulding technology and the problematics of design process is provided. In the following practical part of the thesis, the particular mould for the given part is fully designed using simulation and technological calculation. On the basis of the acquired parameters of the mould, the injection machine was chosen. At the concussion of the thesis, the technical and economical evaluation of the proposed manufacturing process for the cap with child safety lock is realised.
Description
Citation
BĚLAŠKA, K. Výroba uzávěrů lahví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Mgr. Hana Šebestová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací, jejími výstupy a závěry a zodpověděl dotazy oponenta. Komise dále studentovi položila následující otázky: 1. Jakým způsobem byla stanovena celková série i počet kusů, které mají být vyrobeny do 1 měsíce? 2. Je použití mzdových nákladů dostačující při stanovení celkové ceny výroby? 3. Proč se používá polypropylen jako materiál pro víčka a polyethylen pro lahve? 4. Jaké byly kvalitativní charakteristiky, podle kterých jste hodnotil výrobu součásti v simulaci s použitím softwaru Autodesk Inventor? 5. Z jakého důvodu jste volil použité oceli při konstrukci nástrojů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO