Multifunkční obráběcí centrum pro rotační i nerotační obrobky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsahem této práce je volba vhodné koncepce pro multifunkční obráběcí centrum na rotační i nerotační obrobky a návrh a zpracování jednoho konstrukčního uzlu tohoto stroje. Struktura práce je rozdělena do tří částí. V první části je provedena analýza trhu, ze které se navazuje na druhou část, a to je výběr vhodné koncepce stroje. Třetí část se zabývá vlastním návrhem nosné konstrukce tohoto obráběcího centra.
The content of this master’s thesis is the choice of a suitable concept for the multifunctional machining center for rotary and non-rotating workpieces and design and processing of one structural node of this machine. The structure of the work is divided into three parts. In the first part, the market analysis is carried out from which it follows to the second part and it is the choice of a suitable machine concept. The third part deals with its own design of the constructional structure of this machining center.
Description
Citation
HLOBIL, J. Multifunkční obráběcí centrum pro rotační i nerotační obrobky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Darina Kumičáková, Ph.D. (předseda) prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (místopředseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Konečný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO