Design brýlí pro virtuální realitu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem mé bakalářské práce je design brýlí pro virtuální realitu. Cílem je navrhnout produkt řešící problémy zjištěné u současných produktů především z ergonomického a technického hlediska. Kvůli rychle se vyvíjejícímu trhu bylo také nutno následovat trendy v tomto oboru. Řešením bylo navrhnou brýle pro virtuální realitu s integrovaným bezdrátovým adaptérem, díky čemu se zařízení zbaví omezení souvisejících s přímým napojením kabelů. Tímto se produkt stává jedinečným na trhu. Finální návrh splňuje ergonomické požadavky a respektuje technická omezení. Zároveň však využívá nejnovějších technologií a přistupuje k řešení s ohledem na rychlý vývoj trhu.
The topic of my bachelor thesis is the design of the virtual reality headset. The goal is to design a product that solves ergonomic and technical imperfections of currently existing products. Due to very fast development of the market it was important to follow new trends in this field. The solution I designed is the virtual reality headset with integrated wireless adapter, that enables the device to operate without the restrictions of cables. This gives the product unique selling proposition. Final design both meets ergonomic requirements and respects technical restrictions. At the same time, it uses the newest technology and approaches the solution with respect of fast development of the market.
Description
Citation
BLUNÁR, J. Design brýlí pro virtuální realitu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) Mgr. Svatopluk Řezníček (místopředseda) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) Ing. David John (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy oponenta. Ing. David John: Dotaz na způsob uchycení textilní části. Ing. David John: Dotaz na způsob posouvání přední části. Mgr. Svatopluk Řezníček: Dotaz na kompatibilitu s různými velikostmi hlavy. Ing. Dana Rubínová, Ph.D.: Dotaz na tvarování ovládání a antén. doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD.: Dotaz na umístění navrženého loga. doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D.: Dotaz na lehce vyměnitelné prvky. doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D.: Dotaz: Zkoušel jste se podívat na patentovou rešerši?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO