Design teplovzdušných kamen

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem teplovzdušných kamen na tuhá paliva. Kamna jsou navržena tak, aby v sobě akumulovali co nejvíce tepla, které je pak sáláno do prostoru. Hlavní myšlenkou je práce s netradičními materiály. Návrh staví na jednoduchých konstrukčních principech a funkčnosti. Součástí práce je přehled současného stavu poznání, designérský návrh a technické parametry.
This Bachelor’s thesis deals with designing a hot air stove for solid fuels. The stove is designed to accumulate a huge amount of heat and to heat the space. The main idea is to work with unusual material. The concept is build on simple design and function. The thesis is composed of current market trends, design process and technical parameters.
Description
Citation
CRHOVÁ, V. Design teplovzdušných kamen [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (předseda) Mgr. Svatopluk Řezníček (místopředseda) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) akad. soch. Josef Sládek, ArtD. (člen) Ing. David John (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy oponenta. akad. soch. Josef Sládek, ArtD.: Dotaz na průměr základny a jaká je hmotnost kamen. Ing. Dana Rubínová, Ph.D.: Dotaz, jestli je „šoupátko“ dostupné nohou. doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D.: Dotaz - Proč jsou kamna z jednoho segmentu? doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D.: Dotaz na teplotu povrchu kamen. doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD.: Dotaz na ostré rohy spodní betonové části. Ing. David John: Dotaz na velikost a tvar dvířek. Ing. David John: Dotaz na umístění topeniště.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO