Výroba a vlastnosti litiny s vermikulárním grafitem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce shrnuje poznatky o výrobě a vlastnostech litiny s vermikulárním grafitem. V úvodní části je popsaná její struktura, chemické složení a způsob vzniku vermikulárního grafitu. Další část popisuje způsoby výroby tohoto typu litiny. Součásti práce je také shrnutí poznatků o technologických, mechanických a fyzikálních vlastnostech litiny s vermikulárním grafitem.
This bachelor thesis summarizes knowledge of production and properties of compacted graphite iron. The first part describes its structure, chemical composition and the process of formation of compacted graphite. The following section describes methods used for production of compacted graphite iron. This thesis also contains summary of technological, mechanical and physical properties of compacted graphite iron.
Description
Citation
ZUBÁKOVÁ, A. Výroba a vlastnosti litiny s vermikulárním grafitem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (předseda) doc. Ing. Libor Čamek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Kaňa, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Pernica, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Igor Láník (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Studentka Alexandra Zubáková svou prezentací seznámila zkušební komisi s obsahem práce. Práce byla přednesena ve stanoveném čase. Po prezentaci a přečtení posudků práce byla studentka vyzvána k zodpovězení otázky oponenta, kterou zodpověděla. K práci byly vzneseny připomínky a následující otázky: V LKG je přibližně jaký obsah hořčíku pro vznik kuličkového grafitu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO