Návrh protetického chodidla s využitím aditivních výrobních technologií

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je návrh protetického chodidla pro výrobu aditivními technologiemi. Jedná se o plastové chodidlo dynamického typu, navržené pro 80 kg pacienta druhého stupně pohybové aktivity. Z několika konceptů je vybrán jeden, jež je následně optimalizován a vytištěn metodou MJF. Funkční vzorek je podroben statické a cyklické zkoušce dle normy ISO 10328.
Subject of this diploma thesis is a design of a prosthetic foot for an additive manufacturing. It is a dynamic foot made of plastic, designed for an 80 kg patient with a second level of a movement aktivity. From a few concepts is chosen one, which is then optimalized and printed with a MJF method. Functional sample is then undergoing static and cyclic tests according to ISO 10328.
Description
Citation
LASOTA, M. Návrh protetického chodidla s využitím aditivních výrobních technologií [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukční inženýrství
Comittee
prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ivan Mazůrek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Marián Dzimko, CSc. (člen) Ing. Radomír Mendřický, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Maňas, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Pavel Polach (člen) Ing. Kateřina Dočekalová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Hutař, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO