Návrh na změnu systému odměňování zaměstnanců ve vybrané společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem diplomové práce je hodnocení, odměňování a motivace zaměstnanců v konkrétní firmě. Aby byli pracovníci správně motivováni, musí být systém hodnocení a odměňování spravedlivý a pro zaměstnance srozumitelný. Cílem této práce je na základě teoretických znalostí získaných v první části a analýzy odměňovacího systému firmy v části druhé navrhnout efektivnější systém odměňování a motivace pracovníků. Ten by měl vést k větší spokojenosti a lepší práci zaměstnanců, a tím i ke zlepšení výkonnosti společnosti.
Subject of this thesis is employees’ evaluation, remuneration and motivation in a particular company. In order to properly motivate employees, must be a system of evaluation and remuneration fair and understandable to employees. The aim of this work is based on theoretical knowledge gained in the first part and analysis of combination compensation in part two, suggest a more efficient system of employees’ reward and motivation. This should lead to greater satisfaction and improved employee service and thus to improve company performance.
Description
Citation
MALOŠKOVÁ, M. Návrh na změnu systému odměňování zaměstnanců ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO