Vliv provedení zateplení hasičské zbrojnice na výdaje spojené s jejím provozem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce řeší posouzení a návrh zateplení hasičské zbrojnice, na výdaje spojené s jeho provozem. Hasičská zbrojnice se nachází Hrubé Vrbce č. p. 133. Objekt je částečně podsklepený, má tři nadzemní podlaží a je založen na betonových základových pasech. Zastřešení je stanovou střechou. V první části diplomové práce je v teoretickém úvodu zmíněna legislativa, vývoj cen energií a možnosti zateplení. V praktické části diplomové práce je provedeno posouzení součinitele prostupu tepla hasičské zbrojnice, zhodnocení jednotlivých variant zateplení a vypočtena prostá doba návratnosti investice.
This thesis sloves assessment and project insulation of a firehouse, on the expenses related to its operation.Firehouse is situated in Hruba Vrbka nr.138. The building is partly basement, has free floors and is based on concrete foundation girders. Roofing is by the tent roof. In the first part of the thesis is a theoretical introduction in the legislature, energy prices and the posibility of insulation. In the practical part of the thesis is an assessment coefficient of firehouse, evaluation of individual variants insulation and calculated simple payback period.
Description
Citation
LUŠINSKÁ, J. Vliv provedení zateplení hasičské zbrojnice na výdaje spojené s jejím provozem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Vliv provedení zateplení hasičské zbrojnice na výdaje spojené s jejím provozem. Diplomantka na otázky oponenta odpověděla. Komise položila otázku Je nutný v ETICS realizovat požární pás. Jaké další metody můžete použít pro výpočet ekeftivity investice. Diplomantka na otázky odpověděla. Diplomantka závěrečnou práci obhájila, obhajoba je hodnocena D.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO