Detailní projektování technologického pracoviště ve firmě Kovo Poláček

No Thumbnail Available
Date
Authors
Věžníková, Tereza
ORCID
Advisor
Strejček, Jan
Referee
Neužil, Karel
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předložená diplomová práce se zabývá projektováním nové haly pro provoz kovovýroby a návrhem práškové lakovny v podniku Kovo Poláček v obci Nesvačilka. Vlastnímu řešení předchází úvod do problematiky technologického projektování a vysvětlení základních pojmů z dané oblasti. Součástí práce je analýza stávajícího stavu firmy včetně rozboru jejího vnitřního a vnějšího okolí. Výsledkem je vypracování dispozičního řešení s ohledem na bezpečnost a ergonomii, ověřeného kapacitním propočtem pro typický výrobek a také ekonomické zhodnocení investičního záměru.
The presented masters’s thesis deals with the design of a new production hall for the metalworking and with the proposal of a facility for the powder coating in the company Kovo Poláček in Nesvačilka. The solution is preceded by a literature search of the designing and explanation of some basic concepts in the subject matter. The part of this thesis is an analysis of the current situation of the company including an analysis of its internal and external environment affecting the company. The result of this thesis is the creation of the layout with respect to safety and ergonomics, verified by the calculation of capacity for a typical product, as well as an economic evaluation of the investment.
Description
Citation
VĚŽNÍKOVÁ, T. Detailní projektování technologického pracoviště ve firmě Kovo Poláček [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Bejtkovský, Ph.D. (člen) Ing. Janka Vydrová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jak je řešena bezpečnost v rámci ruční lakovny? 2. Jak jsou předpřipraveny povrchy pro finální lakování? 3. Zvažovala jste možnost využití dotačních programů? 4. Zvažovala jste možnost automatizace pracoviště lakovny? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO