Studium vlastností katalyzátoru na bázi MnOx metodou EQCM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Palivové články musí fungovat a být využívány k účelům k nimž byly navrženy, za dosažení jejich požadovaných vlastností. K dosažení těchto požadavků je tedy zapotřebí užít vhodný katalyzátor o specifických vlastnostech a zajistit jeho vhodné vpravení do článku. V této práci se konkrétně bude pojednávat o zjišťování vlastností katalyzátorů nanášených v podobě inkoustů získaných z práškových hmot, jako katalyzátor bude na použité elektrody nanášen MnOx. Zjišťování vlastností katalyzátoru bude prováděno pomocí metody EQCM (Electrochemical Quartz Crystal Microbalance).
Fuel cell´s have to function and be exploited for the purposes to dawdler were to be designed, behind achievement their requisite feature. To achievement these needs is then need use fit chemical accelerator about specific features and ensure his fit incorporated to the article. In those work in the concrete will treat of recognition feature chemical accelerator lay on in form inks obtained from powdery matters, like chemical accelerator will on used electrode aggradation MnOx. Recognition feature chemical accelerator will conducted by the help of method EQCM (Electrochemical Quartz Crystal Microbalance).
Description
Citation
ŠUBARDA, J. Studium vlastností katalyzátoru na bázi MnOx metodou EQCM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Kalouda, CSc., MBA (člen) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jaké další dopanty by se daly použít?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO