Kování podlouhlých výkovků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá návrhem výroby součásti typu táhla pomocí zápustkového kování na bucharu. Materiál je ocel 12 060. Na základě literární studie problematiky kování a výpočtů byl navržen výkovek, technologický postup a zápustka pro buchar. Na základě vypočtené potřebné práce úderu byl navržen buchar KHZ 2. Bylo provedeno technickoekonomické hodnocení.
The project deals with the design of the production of a rod-shaped component using a die swage. The material is steel 12 060. Based on a literature study on forging and calculations, the forging, the technological process and the hammer die were designed. Based on the calculated work required, the power hammer KHZ 2 was designed. Technical and economic evaluation was performed.
Description
Citation
PŘÍKASKÝ, J. Kování podlouhlých výkovků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zavadil (člen) Ing. Vojtěch Staněk (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce a odpovídal ná následující otázky komise: 1. Popište tvar krystalu při dvojčatění. Vyskytuje se zde zrcadlení? Jak probíhá plastická deformace? 2. Co je v diagramu Fe3C alfa? 3. Jak byste měřil rozměry v uzavřené dutině? 4. Co Vám chybí v zápustce, abyste mohl uvíznutý výkovek vyjmout z dutiny. Jak máte zajištěnou správnou polohu horní zápustky vůči spodní? 5. Popište výrobní postup od počátku do konce. Popište potřebná zařízení ve výrobní lince. Jaké se používají pece pro ohřev materiálu? 6. Jaká se používá jednotka namísto staré jednotky kp/mm2? 7. Jaká je správná jednotka pro práci? Co je to Joul? 8. Jaká je správná tloušťka blány?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO