Energetické využití odpadů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá energetickým využitím odpadu. V první části je zhodnocen komunální odpad jako palivo. Je rozebráno jeho složení, vlastnosti a vliv jeho spalování na životní prostředí. Ve druhé části jsou popsány technologie nakládání s odpady, jako je například recyklace, kompostování, energetické využití a skládkování. Ve třetí části je provedena materiálová bilance nakládání s odpady v ČR.
This bachelor thesis deals with energy use of waste. The first part evaluates municipal waste as fuel. Its composition, properties and the impact of its combustion on the environment are analyzed. The second part describes waste management technologies such as recycling, composting, energy recovery and landfilling. In the third part there is a material balance of waste management in the Czech Republic.
Description
Citation
NOVOTNÝ, J. Energetické využití odpadů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Otázky oponenta byly zodpovězeny. Během rozpravy byly položeny tyto otázky: Jaký je rozdíl mezi energetickým využitím odpadu a pouhým nákládáním s odpady. Rozveďte odplynění u skládkování odpadů. Lze nějak eliminovat zápach, který by jinak unikal ze zásobníku odpadu u spaloven? Jakým způsobem lze eliminovat toxické látky, které by byli jinak přítomny ve vypuštěných spalinách?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO