Řízení nákladů v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá řízením nákladů v podniku. Jejím cílem je představit efektivní systém řízení nákladů v podniku a na základě analýzy nákladů a řízení nákladů, následně navrhnout dílčí opatření vedoucí ke zlepšení stávajícího stavu v konkrétním podniku z oblasti strojírenství, to vše na základě zjištěných informací a s využitím získaných teoretických poznatků. Za účelem splnění daného cíle je práce rozdělena na teoretickou a analytickou část. Teoretická část je zpracována formou rešerše dostupných zdrojů. Analytická část obsahuje informace o konkrétním podniku. Přínosem práce je identifikace slabin daného podniku v oblasti řízení nákladů a navržení řešení, které by v konečném důsledku vedlo ke snížení nákladů a zefektivnění procesu řízení nákladů.
This bachelor thesis deals with cost management in the company. The aim of this bachelor thesis is to introduce an effective system of the cost management in the company and, on the basis of cost analysis and cost management, to propose submeasures to improve the current situation in a particular engineering company, all based on the information obtained and the use of theoretical knowledge. For purpose of the goal, the thesis is divided into a theoretical and an analytical part. The theoretical part is processed in the form of research of available sources. The analytical section contains information about a particular company. The benefit of this work is to identify the company's lack of cost management and design solutions that eventually lead to cost savings and more cost-effective management.
Description
Citation
BABIČKA, K. Řízení nákladů v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika a procesní management
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) Ing. Jiří Michele (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Otázky oponenta – odpovězeno prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA - "Vysvětlete opodstatnění vašeho návrhu hlídaní nákladů jednotlivých nákladových středisek." - odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS.: "Proč jste se nedržel struktury zadání práce?" - odpovězeno částečně "Jak vypadá struktura stávajíciho systému ke kterému jsou směrovány návrhy?" - odpovězeno částečně Komentář: "Pro jednotlivé návrhy chybí rozpracováné podklady v analytické části. Současné nejsou pro uvedené návrhy žádné argumenty pro jejich zvolení." Ing. Jiří Michele - "K čemu slouží sledování nákladů?" - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO