Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku. V teoretické části jsou postupně rozebrány způsoby zdaňování fyzických osob. V analytické části jsou tyto způsoby vzájemně srovnány na konkrétních příkladech. Poté jsou navrženy možnosti daňové optimalizace. V závěru práce je vybrán jeden ze systému jako lepší pro zdaňování fyzických osob.
This bachelor thesis deals with the income taxation of natural person in the Czech republic and Slovakia. In the theoretical part, the methods of taxation of natural persons are gradually analyzed. In the practical part, these methods are compared to each other on specific examples. Based on the results of these examples, tax optimization is proposed. At the end of the thesis, one of the systems is chosen as better for income taxation of natural persons.
Description
Citation
GROŠAFT, D. Komparace zdaňování příjmů fyzických osob v České republice a na Slovensku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Sedláček, CSc. (předseda) Ing. Libor Benátský (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Michala Strnadová, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Doupovcová (člen)
Date of acceptance
2018-06-21
Defence
Otázky vedoucího - odpovězeno Otázky oponenta - odpovězeno Doplňující otázky: Otázka 1. (doc. Sedláček) Je daňová sazba odlišná v České republice a ve Slovenské republice?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO