Optimalizace daňové zátěže vybrané fyzické osoby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na zdanění vybrané fyzické osoby a daňovou optimalizaci příjmů. V teoretické části jsou obsaženy základní definice potřebné pro část praktickou. Cílem je vypočítat výslednou daňovou povinnost fyzické osoby při využití různých nástrojů daňové optimalizace a navrhnout nejvhodnější variantu. Práce také zahrnuje problematiku sociálního a veřejného zdravotního pojištění u osob podnikajících na základě živnostenského oprávnění.
The bachelor thesis is focused on taxation of selected individuals and on tax optimization of the incomes. In the theoretical part are basic definitions needed for practical part contained. The aim is to calculate the tax liability using a different options of tax optimization and to propose the best variant. The thesis also includes the issue of social and public health insurance for persons doing business on the basis of a trade license.
Description
Citation
ŠTEFKA, V. Optimalizace daňové zátěže vybrané fyzické osoby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2018-06-21
Defence
otázky oponenta - odpovězeno docentka Korytárová - Mohl byste nám popsat 3 uvedené varianty, která uvedená varianta je varianta nulová? - odpovězeno docentka Lajtkepová - V bakalářské práci uvádíte pana Novotného, jedná se o fiktivní osobu? - odpovězeno doktor Svirák - Jedná se o výsledek optimalizace nebo to takto skutečně vychází? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO