Frézování lopatek turbín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je uvedení do problematiky frézování lopatek turbín. Zaměřuje se na popis turbín, matriálů využívaných pro jejich výrobu, frézování, CAD/CAM systémů, metod generování optimální trajektorie víceosého obrábění nepravidelných ploch a představení hlavních problémů na které, je možné narazit při frézování turbínových lopatek.
The aim of this work is an introduction to milling of turbine blades. It is focused on description of turbines, of materials use for their manufacturing, of milling, of CAD/CAM systems, methods used to generate trajectories on complex surfaces and presentation of principal issues encountered during milling of turbine blades.
Description
Citation
RAŠKA, T. Frézování lopatek turbín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (člen) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-22
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Co je hlavním přínosem předložené bakalářské práce? Proč není vytvořeno vlastní alespoň tvarově podobné lopatkové kolo v dostupné verzi softwaru Catia? Proč jste alespoň nepopsal strategie, které jsou v Catii dostupné, a které jsou současně vhodné pro pětiosé souvislé frézování? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Nebyl jste schopný vyvořit podobný model na základě stávajícícho exportovaného modelu? 2. Co budete frézovat na zmíněných turbínách? 3. Dá se celá součást frézovat v pěti osách?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO