Organické polovodiče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o využití fotovoltaického jevu k výrobě elektrické energie prostřednictvím solárních článků. Zkoumá princip fotovoltaického jevu v organických strukturách. Dále uvádí základní druhy konstrukcí organických solárních článků a hodnotí jejich vlastnosti. V experimentální části je práce zaměřena na charakterizaci tenkovrstvých struktur z fotovodivých organických materiálů.
My final thesis treats of usage photovoltaic phenomenon to production electric energy by solar cells. It inquires into this phenomenon in organic structures. Further it mentions basic types of constructions organic solar cells and evaluates their properties. In experimental part zhe thesis is focused on characterization thin-film structures made out of photoconductiv organic materials.
Description
Citation
TEBICH, I. Organické polovodiče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Kolařík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student seznámil komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky: Co znamená pojem "odsolený ftalocyanin"? Jak se toto odsolení provádí? Jak by vypadala vámi navrhovaná tandemová struktura P3HT + ftalocianin? Co znamená označení elektrod A až G? (Tab.2 na str.40)? Jak se chovají polovodiče na svém povrchu z pohledu rekombinace? Jakým způsobem jste měřil absorbční spektra?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO