Možnosti zneškodnění nebo využití dešťových vod v nově budovaném výrobním areálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Úkolem této práce je vyřešit nakládání s dešťovou vodou, která bude díky plánované výstavbě výrobní haly v obci Hodějice zachycena na střeše a na zpevněných plochách. Odtok této dešťové vody může zahltit propustek pod železniční tratí. Vyřešení nakládání s dešťovou vodou je podmínkou pro získání stavebního povolení. Řešením je systém vsakovacích bloků s regulovaným odtokem, který zajistí retenci a nenavýšení původního dešťového odtoku z pozemku. K vyřešení je využito manuálního výpočtu podle normy ČSN 75 9010 a programu výrobce ASIO. Přínosem této práce je návrh systému pro automatickou závlahu vegetace na pozemku a systému pro případnou údržbu a mytí techniky. Tím se dešťová voda, která by jinak odtekla, smysluplně využije.
The task of this work is to solve rainwater management, which will be captured on the roof and on the paved areas due to the planned construction of the production factory in Hodějice village. Outflow of rainwater could glut culvert beneath railway line. Resolving rainwater management is a prerequisite for obtaining a building permit. The solution is a system of infiltration blocks with controlled drainage, which ensures the retention and not-increasing of the original rain outflow from the land. For solution manual calculation according to ČSN 75 9010 and the application from the ASIO manufacturer is used. The benefit of this work is the design of a system for automatic irrigation of vegetation on land and a system for eventual maintenance and washing of technical equipment. This will use the rainwater that would otherwise outflow meaningfully.
Description
Citation
KABÁTEK, S. Možnosti zneškodnění nebo využití dešťových vod v nově budovaném výrobním areálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO