Urbanistická analýza města se zaměřením na veřejné prostory - městské zásahy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá územním plánováním a veřejnými prostory. Problematika územního plánování je v bakalářské práci stručně vysvětlena podle Zákonu o územním plánování a stavebním řádu a také na konkrétním příkladu územního plánu. Poté následuje stěžejní část bakalářské práce, která se zaměří na veřejné prostory. Tato část obsahuje definici pojmu veřejné prostory a současné poznatky o vytváření kvalitních veřejných prostorů. Z nasbíraných poznatků vychází praktická část, ve které je provedena analýza stávajícího veřejného prostoru s cílem zhodnotit veřejný prostor z několika pohledů a případně nabídnout možnosti pro jeho zkvalitnění. Analýza a konkrétní příklady jsou aplikovány na městě Žďár nad Sázavou, kterému je věnován začátek bakalářské práce.
The bachelor thesis deals with town and country planning and public spaces. The problem of town and country planning is briefly explained in the bachelor thesis according to the Act on town and country planning and building code and also on the specific example of local zoning plan. This is followed by the main part of the bachelor thesis, which will focus on public spaces. This part contains the definition of the term “public spaces” and current knowledge of creating quality public spaces. From this knowledge comes out the practical part, in which the analysis of the existing public space is performed with the aim to evaluate public space from several views and eventually to offer possibilities for its improvement. The analysis and specific examples are applied to the town Žďár nad Sázavou, which is described at the beginning of the bachelor thesis.
Description
Citation
MOUČKA, M. Urbanistická analýza města se zaměřením na veřejné prostory - městské zásahy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO