Novostavba bytového domu v Litomyšli

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce zpracovává projektovou dokumentaci pro provedení novostavby bytového domu v Litomyšli. Město se nachází v Pardubickém kraji. Bytový dům má tři nadzemní podlaží. Dům je nepodsklepený. Objekt obsahuje šest bytových jednotek. Dům se nachází ve svažitém terénu. Objekt je založen na betonových monolitických základových pasech a patkách. Obvodové zdivo je ze systému VELOX, které se skládá ze stěpkocementových desek. Desky tvoří ztracené bednění vyplněné betonovým jádrem, ve kterých je zakomponováno tepelné zateplení ze stabilizovaného expandovaného polystyrénu s přídavkem grafitu. Stropní konstrukci tvoří monolitické železobetonové desky, které jsou vyztuženy křížem či jednosměrně. Stěny při styku se zeminou jsou ze ztraceného bednění ze štěpkocementových desek vyplněné betonovým jádrem se zateplením extrudovaným polystyrénem v odstřikové zóně. Nad touto úrovní bude izolant z nehořlavé minerální vaty. Střecha je plochá, jednoplášťová a její stabilizační vrstva je z říčního kameniva. Na střeše je umístěná střešní zahrada, která má pochozí vrstvu z plastových terasových prken.
This bachelor thesis elaborates the project documetation for the construstion of a new apartment building in Litomyšl. The city is located in Pardubice region.The apartment building has three above-ground floors. The house is non-cellular. The object contains six apartment units. The house is located in a sloping terrain. The building is based on a concrete monolithic strip foundation and footings. The perimeter masonry is out of the system VELOX, which consists of štěpkocement board. The boards form a lost formwork fulfilled concrete core, in which the thermal insulation of the stabilized expanded polystyrene with addition graphite is incorporated. The celling construction is constituted of monolithic reinforced concrete slabs, which are reinforced by a cross or one-way. The walls in the contact with the soil are made from the lost formwork of štěpkocement boards fulfilled with a concrete core with thermal insulation extruded polystyrene in the backsplash zone. Above this level there will be an insulation of non-flamble mineral wool. The roof is warmflat and its stabilizing layer is made of fluvial aggregate. On the roof a roof garden with a layer of plastic tercce planks is placed.
Description
Citation
NAVRÁTIL, M. Novostavba bytového domu v Litomyšli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO