Stanovení daňové zátěže fyzické osoby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se obecně zaměřuje na charakteristiku a roztřídění daní. Dále poukazuje na důležitost daní jako příjmu do státního rozpočtu. První část práce definuje daně a rozděluje je do skupin podle různých kritérií. Popisuje daň jako příjem do státního, obecního a krajského rozpočtu od roku 1993 do současnosti. Druhá část má za úkol nastínit postup přerozdělování daně z příjmů fyzických osob, a to z hlediska několika variant. Srovnává přerozdělování této daně v rodném kraji oproti sousedním krajům a některým dalším krajům v České republice.
Bachelors thesis is generaly focused on the characterization and classification of taxes. It also point to the importance of taxes as income to the state budget. The first part defines taxes and divides them into group according to different criteria. It describes the tax as income to the state, village and region budget from 1993 to the present. The second part has the task to determine the procedure for the distribution of personal income tax in terms of several options. It compares the redistribution of this tax in the native region against the neighboring regions and some other regions in the Czech Republic.
Description
Citation
SMAŽINKA, J. Stanovení daňové zátěže fyzické osoby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Městské inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO