Montovaná železobetonová hala s jeřábovou dráhou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá statickým řešením montované železobetonové haly s jeřábovou dráhou. Konkrétně je zde řešena příčná vazba haly, která je tvořena obdélníkovými sloupy a železobetonovým vazníkem tvaru T-profilu. Zatížení působící na konstrukci jsou přenášena do podloží pomocí kalichových železobetonových patek. V bakalářské práci je řešen návrh a posouzení jednotlivých nosných konstrukčních prvků. Prvky jsou dimenzovány dle ČSN EN 1992-1-1: Navrhování betonových konstrukcí – obecná pravidla a pravidla pro pozemní stavby. Ve výkresové části bakalářské práce jsou zpracovány výkresy sestavy dílců, tvarů a výztuže jednotlivých částí.
This bachelor thesis is focused on static solution of prefabricated reinforced concrete hall with crane runway. Specifically, the cross-section of the hall, which consists of rectangular columns and a T-profile reinforced concrete truss, is solved here. The load on the structure is transmitted to the subsoil by calyx-reinforced concrete pavements. The bachelor thesis deals with the design and assessment of individual structural elements. Elements are dimensioned according to ČSN EN 1992-1-1: Design of concrete structures - general rules and rules for building structures. In the drawing part of the bachelor thesis are drawn drawings of the assembly of parts, shapes and reinforcement of individual parts.
Description
Citation
VELECKÝ, T. Montovaná železobetonová hala s jeřábovou dráhou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO