Posouzení vhodnosti lokálních zdrojů plniv pro potěry na bázi anhydritu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato práce se zabývá posouzením vhodnosti lokálních zdrojů plniv pro potěry na bázi anhydritu. Teoretická část je převážně zaměřena na shrnutí všeobecných poznatků o podlahových konstrukcích a samotném anhydritu. Práce rovněž zahrnuje popis primárních i druhotných surovin. Práce si klade za cíl předložit vhodná plniva pro potěry na bázi anhydritu v závislosti na jejich vzdálenosti od firmy Sika CZ, s.r.o. se sídlem v Brně - Modřicích. Zároveň tato práce zkoumá možnosti využití druhotných surovin jako náhradu primárních plniv. Závěr se věnuje laboratornímu testování vybraných plniv, shrnutí a diskuzi zjištěných výsledků.
Goal of this thesis is to evaluate suitability of local filler sources for anhydrite based screed floor covers. The theoretical part is mostly aimed at summarization of general findings about flooring constructions and about anhydrite itself. The thesis also includes description of primary and secondary raw materials. The goal of this work is to suggest suitable fillers for anhydrite based screed floor covers in accordance with distance from Sika CZ, s.r.o with residence in Brno – Modrice. At the same time this thesis explores possibility of secondary raw materials usage as a replacement of primary fillers. In conclusion the thesis focuses on the laboratory test of chosen fillers, summarization and discussion of discovered findings.
Description
Citation
ŠIKRAL, M. Posouzení vhodnosti lokálních zdrojů plniv pro potěry na bázi anhydritu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO