Modelování na základě genealogických dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce obsahuje podrobnou studii dané problematiky týkající se genealogie jako vědy a genealogických záznamů. V práci jsou rozebrány role a vztahy vyskytující se v genealogických záznamech a je popsána problematika jejich reprezentace. Cílem je návrh a implementace systému, který ověří platnost vztahů v genealogických záznamech a umožní další práci s těmito daty.
This thesis contains detailed study of given problems related to genealogy science and genealogical records. There are analyzed roles and relationships that occurs in genealogical records and problems of their representation are described too. The goal is to design and implement system, which will validate relationships in genealogical records and enable processing this data.
Description
Citation
PROSTREDNÍKOVÁ, H. Modelování na základě genealogických dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rybička, Dr. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: Součástí odevzdaného archivu je poměrně malý vzorek testovacích dat. Některé experimenty byly prováděny na rozsáhlejší množině dat, viz např. obrázek č. 5.15 na s. 47. Proč není tato množina také přiložena nebo alespoň charakterizována v textu? Byly řešeny nejednoznačnosti v záznamech, kdy např. nelze jednoznačně odvodit, která ze dvou osob je otcem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO