Interiérová lokalizace ve 3D

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci se zabývám návrhem a tvorbou 3D vizualizace interiérové lokalizace s využitím systému od společnosti Sewio Networks s.r.o. Vizualizace je zprostředkována skrze webové prostředí nad technologií WebGL. K usnadnění práce je využita knihovna Three.js. Pro lepší rozšířitelnost a budoucí vývoj aplikace rozebírám způsoby propojení vizualizace pomocí Three.js s architekturou Model-View-Controller. Dále se zabývám využitím senzorů k pořízení dodatečných dat a vylepšení lokalizace. Konkrétně se jedná o senzory k měření tlaku s jejichž pomocí jsem schopen odhadnout vertikální pozici lokalizovaných zařízení a senzory inerciální, které poskytují informace o natočení sledovaných zařízení.
This thesis is about designing and creating 3D visualisation of interior localization using Sewio system. Visualisation is presented as web application with WebGL technology. WebGL deployment is simplified with Three.js library. For future scalability of the application, I deal with integration of Three.js into Model-View-Controller architecture. The last part of the thesis is about additional sensors and their use to make the localization more precise. There is a barometric senzor making vertical localization possible and inertial sensors useful for determining rotation of localized devices.
Description
Citation
ZVĚŘINA, J. Interiérová lokalizace ve 3D [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře. Otázky u obhajoby: Na CD je následující poznámka: "Kód serveru je původně vytvořen společností Sewio Networks s.r.o. a v rámci mé diplomové práce do něj byly doplněny algoritmy pro zmíněný výpočet." Jaká část zdrojových kódu serveru je konkrétně vašim dílem? Složka src3d umístěná na CD je kompletně vašim dílem? Je možné aby tag pohybující se v konkrétním podlaží zachytily také kotvy umístěné v jiných podlažích? Jak situaci aplikace řeší?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO