Metodika měření kvality otisků prstu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá metodikou hodnotenia kvality odtlačkov prstov. Prvou úlohou bola analýza už existujúceho softvéru na hodnotenie kvality, nazývaného NFIQ (NIST Fingerprint Image Quality), zhodnotenie jeho funkčnosti a identifikácia slabín. Za účelom odstránenia zistených nedostatkov NFIQ bola navrhnutá a implementovaná alternatívna metodika hodnotenia kvality odtlačkov, ktorej výsledky sú následne porovnávané s ostatnými metódami.
This thesis deals with the problem of methodology of fingerprint image quality measurement. The first task was to analyze already existing software used for fingerprint quality measurement called NFIQ (NIST Fingerprint Image Quality), evaluate its performance and identify weaknesses. In order to eliminate discovered NFIQ weaknesses, different fingerprint quality estimation methodology was introduced, and its results were compared to other methodologies.
Description
Citation
ORAVEC, T. Metodika měření kvality otisků prstu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Bezpečnost informačních technologií
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Je možné na základě zjištěné kvality otisku prstu, resp. dílčích částí daného otisku prstu, navrhnout konkrétní metody vylepšení obrazu tak, aby se dané části (příp. celý otisk) prstu vylepšily natolik, že by výsledný otisk prstu splňoval kritéria pro vysokou kvalitu a stal se tak použitelným pro následné automatické zpracování? Pokud ano, uveďte alespoň 2 příklady typu poškození regionu a návrh na jeho vylepšení konkrétním algoritmem.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO