Využití senzorických dat pro odvození stavu prostředí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá analýzou, popisem a možným využitím senzorových dat ze systému inteligentní domácnosti. Dále je popsán inteligentní systém BeeeOn, který slouží jako zdroj senzorových dat, a možnosti rozšíření tohoto systému o automatizační úlohy. Následuje analýza všech všech měřených fyzikálních veličin, jejich vlastnosti a vliv na člověka. Zjištěné výsledky z naměřených dat byly využity k vytvoření klasifikátoru, založeném na hlubokých neuronových sítích, k detekování aktuálně probíhajících událostí v domácnosti. Detekované události mohou být využity pro navazující automatizační systém a tím přispět ke zlepšení životních podmínek. V závěru práce jsou diskutovány dosažené výsledky a možnosti pokračování na projektu.
This diploma thesis deals with the analysis, description and usage of sensor data from an intelligent home system. This term also describes the intelligent system BeeeOn, which provides a sensor data and the possibility of extending this system to automation tasks. This is followed by the analysis of all the measured physical quantities, their properties and their influence on humans. The results from the measured data were used to create a classifier based on deep neural networks to detect current events at home. Detected events can be used for the following automation system to help improve living conditions. At the end of this thesis are discussed the results and options to continue with this project.
Description
Citation
SAKIN, M. Využití senzorických dat pro odvození stavu prostředí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "D". Otázky u obhajoby: Bylo by možné využít i jiný typ tzv. umělé inteligence, např. evoluční algoritmy, fuzzy logiku, atd? Jak složité by bylo tento jiný typ vložit do stávajícího řešení? Využívají existující řešení inteligentních domácností i umělou inteligenci? A pokud víte o nějaké, tak za jakým účelem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO