Mobilní aplikace pro bezpečnost domácnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto diplomovej práce je návrh a implementácia mobilnej aplikácie pre bezpečnosť domácnosti na platforme iOS. Aplikácia predstavuje komplexné riešenie, umožňujúce prenos audia a videa medzi spárovanými mobilnými zariadeniami, s využitím technológie WebRTC. Výsledný modul predstavuje univerzálne riešenie pre peer-to-peer video a audio komunikáciu. Práca taktiež rieši problematiku počítačového videnia a konkrétne algoritmy efektívnej detekcie pohybu. Výsledkom je modul implementujúci algoritmus ViBe s použitím knižnice Metal. V prípade detekovaného pohybu aplikácia upozorní používateľa push notifikáciou. Synchronizácia aplikačných dát je realizovaná technológiou CloudKit a perzistencia dát knižnicou Realm.
The goal of this diploma thesis is to design and implement a mobile application for home security system on the iOS platform. The application introduces a complex solution allowing the transmission of the audio and video streams between the paired mobile devices using WebRTC. The final module represents universal solution for peer-to-peer audio and video communication. The thesis also deals with the field of computer vision, namely efficient motion detection algorithms. The module for motion detection implements ViBe algorithm using Metal. In case that the motion is detected the application notifies a user with a push notification. Synchronization of application data is implemented using Cloudkit and the data persistance using Realm library.
Description
Citation
BAJANÍK, F. Mobilní aplikace pro bezpečnost domácnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm výborně (A). Otázky u obhajoby: Vysvětlete proč závisí kvalita detekce pohybu na kvalitě generátoru náhodných čísel. Co brání zveřejnění aplikace? Pokud již tak bylo učiněno, kolik má stažení? Jaká je stabilita aplikace v případě dlouhodobého použití (dny)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO