Human Presence Detection and Applications in Smart Home Environments

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá studiem detekce a rozpoznávání člověka a následnou implementací v prostředí softwaru Home Manager, což je projekt simulující chytrý dům s intelligentními zařízeními. Rozšíření o funkcionalitu rozpoznání uživatelů a narušitelů umožní lépe přizpůsobit chování zařízení preferencím jednotlivých osob. Použití rozpoznávání je demonstrováno na ukázce ovládání klimatizace v místnostech podle přítomnosti uživatelů. 
The project is focused on human detection and recognition which has to be studied first and then implemented into software Home Manager which is a project simulating a smart house with intelligent appliances. In previous version this functionality was not supported and enhancing project in this way would allow better to fulfill user wishes and preferences. The application of human recognition is demonstrated on example of air-conditioner managemen in individual rooms.
Description
Citation
DOSTÁL, P. Human Presence Detection and Applications in Smart Home Environments [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-08-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jak se správně testuje chyba detektoru? Co je ROC křivka? Jak se správně testuje chyba rozpoznání obličeje? Člověk je systémem zaregistrován, když je rozpoznán v 5 po sobě následujících snímcích, a když se na 5 snímků ztratí, je odregistrován. Proč zrovna 5 snímků? Musí se každý dívat pořád do kamery, aby pro něj zůstala správně nastavená klimatizace? Jak to udělat lépe? Jak by byla v reálné situaci umístěna kamera? Bude sledovat uživatele pořád? Budou mít obličeje v obraze dostatečnou velikost pro detekci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO