Meteo sonda pro měření základních atmosférických veličin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Referee
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce řeší problematiku základního určování fyzikálních veličin atmosféry. Jejím obsahem je studie fyzikálních vlastností atmosféry. Na základě těchto poznatků je proveden návrh a realizace funkčního vzorku meteorologické sondy a pozemní přijímací stanice. Meteorologická sonda v pravidelných intervalech zaznamenává atmosférická data a ukládá je ve formátu CSV. Sonda průběžně hlásí informace o svojí poloze a po ukončení měření odešle všechna naměřená data pozemní přijímací stanici. Zde následuje jejich vyhodnocení a další zpracování.
The bachelor thesis focuses on the problematics on basic atmosphere sounding. Its content is a study of the physical properties of the atmosphere. Based on these findings, the design and implementation of a specimen meteorological probe and ground receiving station are carried out. The meteorological probe records atmospheric data at regular intervals and stores them in CSV format. The probe continuously reports information about its position, and after completion of the measurement sends all measured data to the ground receiving station, where data evaluation and further processing takes place.
Description
Citation
PUMR, M. Meteo sonda pro měření základních atmosférických veličin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) RNDr. Vlasta Krupková, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "A". Otázky u obhajoby: Byla by vámi navžená sonda schopna vykonávat pokročilejší zpracování dat za letu (např. filtraci, vyhlazování či odhad polohy pomocí Kalmanova filtru)? Byly by nutné nějaké dodatečné úpravy sondy, např. z hlediska výkonu? 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO