Rekonfigurovatelný IoT uzel na bázi ESP8266/ESP32

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je vytvoriť rekonfigurovateľný systém pre mikrokontroléry ESP8266 a ESP32 s použitím interpretovaného jazyka. Systém umožňuje nahrávať a spúšťať aplikácie, ktoré môžu komunikovať s ostatnými aplikáciami spustenými na akomkoľvek uzle v rámci danej siete. Na komunikáciu so systémom a medzi aplikáciami je použitý rovnaký protokol ako pri systéme PNOS (operačný systém na bázi Petriho sietí), pričom samotná komunikácia prebieha cez MQTT. Systém môže byť nasadený v rámci jednej siete v spolupráci s PNOS, ale aj samostatne.
The purpose of this thesis is to create reconfigurable system for microcontrolers ESP8266 and ESP32 with usage of interpreted language. System enables to load and run aplications, which are allowed to comunicate with other aplications that are running on any of the nodes on the same network. A protocol used to communicate within aplications and the system is compatible with one used in PNOS (operating sysem based on Petri nets). System can cooperate with PNOS on the same network, or it can be run on its own.
Description
Citation
DRAHOVSKÝ, P. Rekonfigurovatelný IoT uzel na bázi ESP8266/ESP32 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) RNDr. Vlasta Krupková, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "A".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO