Webová aplikace pro správu konzultací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je vytvořit aplikaci, která umožní lektorům vytvářet a spravovat konzultační schůzky, na které se poté studenti budou moci přihlašovat. Byla proto vytvořena webová aplikace určená pro provozování na serveru, ke které mohou lektoři a studenti přistupovat pomocí internetového prohlížeče.   Zmíněný problém je řešen způsobem, který má svým uživatelům usnadňovat práci a poskytovat další možnosti ohledně správy konzultací. Aplikace umí například zasílat upozornění při uvolnění místa na konzultaci a nebo zobrazit historii konzultací -- který uživatel provedl jakou akci s vybranou konzultací. Postup jednoduchého použití aplikace je následovný: Lektor vytvoří konzultaci -- vybere datum, čas a počet míst. Student v aplikaci vyhledá lektora, zobrazí si jeho konzultace, vybere vhodný čas a jediným kliknutím se na konzultaci přihlásí. Aplikace byla vyvinuta primárně pro potřeby lektorů a studentů vysokých škol, avšak může být využita i jinými subjekty, které potřebují nebo chtějí systém, kde mohou vytvořit událost, na kterou se jiné osoby budou moci přihlásit.
The aim of this work is to create an aplication that allows lectors create and manage consultation appointments on which students will be able to sing on. Therefore a web application designed to run on a server was created, that lectors and students can access with an internet browser. The mentioned problem is solved in a way which simplifies the work of its users and offers them additional possibilities regarding consultation management. For example, the application is able to send a notification when a section of a consultation becomes available or to show consultation's history - which user has done what action with a chosen consultation. The procedure of simple usage of the application is the following: Lector creates a consultation - chooses date, time and number of sections. Student selects a lector in the appliacion, displays his consultations, chooses desired time and signs on the consultation by just one click. Application was developed primarily for university lectors and students but it can be as well used by other subjects that need or want a system where they can create an event on which other people can sign on.
Description
Citation
BALAJKA, P. Webová aplikace pro správu konzultací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C Otázky u obhajoby: Kolik studentů reálně používá vámi vytvořenou aplikaci pro přihlašování konzultací?  Jaké procento z nich se zúčastnilo uživatelského testování? V práci píšete o procesu shrnutí  v případě rozesílání notifikací, podrobněji vysvětlen však není. Objasněte prosím proces shrnutí a odeslání notifikací na vhodném příkladu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO