Bezpečnost a útoky v prostředí IoT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou bezpečnosti a útokov na zariadenia a komunikačnú sieť Internetu vecí. Práca rozoberá podstatu Internetu vecí, jeho charakteristiky a informačnú bezpečnosť. V práci sú analyzované rôzne protokoly a metodiky používané Internetom vecí, typy sieťových útokov a následne analyzuje zachytené dáta z IoT honeypotu, kde poukazuje na objavené útoky. Na záver je podrobne analyzované riadiace IoT zariadenie z ohľadu bezpečnosti, okolo ktorého je následne vytvorený experminálny IoT systém. Tento systém je podrobený penetračnému testovaniu a vybraným útokov, z ktorého sú vytvorené nové datasety
The bachelor's thesis deals with the issue of security and attacks on the Internet of Things devices. The document addresses nature of Internet of Things, its characteristics and information security. The thesis analyzes dierent protocols and standards used by Internet of Things and types of network attacks. Part of work consists of packet capture analysis from IoT honeypot and showcases discoverd attacks. In fnal part, one specifc IoT device is analyzed in terms of security, around which is created an experimental IoT system. Subsequently this system is penetration tested with dierent attacks, thus creating new datasets.
Description
Citation
URBANOVSKÝ, J. Bezpečnost a útoky v prostředí IoT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. RNDr. Martin Kovár, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Jaké IoT zařízení jste v rámci testovací sítě použil? V kapitole 6 popisujete zranitelnosti zařízení. Byly tyto zranitelnosti reportovány výrobci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO