Monitorování teploty menších objektů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je navrhnúť a implementovať IoT systém pre sledovanie teploty ovzdušia menších objektov, napr. domácností. Nakoľko má byť daný systém finančne dostupný širšej verejnosti, je nutné, aby bol schopný plnej funkcionality aj pri nízkych obstarávacích a prevádzkových nákladoch - na základe tejto požiadavky je nutné vykonať analýzu dostupných alternatív pre prevádzku systémov. Pri výbere vhodnej technológie pre ukladanie získaných dát je potrebné brať ohľad na operácie, ktoré budú nad dátami najčastejšie vykonávané - z tohto dôvodu je vykonaná sada experimentov nad niekoľkými druhmi databázových systémov. Na základe poznatkov zozbieraných počas analýzy a experimentovania sa ako optimálne riešenie javí kombinácia generickej databázy so službami webových hostiteľských serverov. Vo výslednom systéme teda senzor odosiela získané dáta na serverovú časť s databázou, pričom spracované dáta sú následne interpretované za pomoci vizualizácií na klientskej strane.
The aim of this thesis is to design and implement an IoT system for monitoring the air temperature of smaller objects, e.g households. As the system is to be financially available to the wider public, it needs to be fully functional even at low procurement and operating costs - based on this requirement, it is necessary to analyze available alternatives for operating the systems. When selecting the appropriate technology for storing the acquired data, it is necessary to take into account the operations most frequently performed on the data - for this reason, a set of experiments is carried out on several types of database systems. Based on the findings gathered during analysis and experimentation, the optimal solution appears to be the combination of a generic database with web host services. In the resulting system, the sensor sends the acquired data to the server with a database, whilst the processed data is subsequently interpreted by the client-side visualizations.
Description
Citation
HANDZUŠ, J. Monitorování teploty menších objektů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) RNDr. Vlasta Krupková, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "C". Otázky u obhajoby: Co vše je třeba nutné udělat pro rozšíření systému o měření dalších veličin, např. koncentrace CO2?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO