Zařízení s modelářskými RC servy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem zařízení (jezdícího modelu) s využitím modelářských servomotorů. Zabývá se zvolením vhodného hardwaru a popisuje jeho realizaci. Zaměřuje se na možnosti ovládání zařízení mikropočítačem a technologie použitelné pro komunikaci se zařízením. Dále rozebírá možnosti ovládání ze strany uživatele. Na základě zjištěných skutečností navrhuje a implementuje systém, který umožňuje ovládat jezdící model připojený k mikropočítači prostřednictvím bezdrátové komunikace, za pomocí mobilní aplikace. Dále toto zařízení rozšiřuje o senzory vzdálenosti, které umožňují zastavení modelu, čímž je zabráněno případné kolizi.
This thesis addresses the design of a movable RC model with a use of servo motors. It describes both the analysis of suitable hardware and a realization of the project with an emphasis on microcomputer controlled devices and technologies communication technologies with said devices. Furthermore, an interaction a interfacing with user is discussed. Based on findings a system is then implemented in form of a model of a car built atop of microcomputer, controlled wirelessly using a mobile application. This system is then enhanced by proximity sensors that prevent collisions by halting movement of the car.
Description
Citation
KUTĚJ, J. Zařízení s modelářskými RC servy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "D". Otázky u obhajoby: Aká je odozva vytvoreného modelu cez rozhranie Bluetooth? Uvažovali ste pre napájanie využiť napr. powerbanku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO