Grafické uživatelské rozhraní pro ovládání robota

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tvorbou jednoduchého grafického rozhraní pro ovládání robota. Cílem práce je poskytnout uživatelům jednoduchý prostředek, který jim umožní spouštět ROS programy pro ovládání robota a zároveň je zbaví možnosti přímé manipulace se systémem robota. Pro možnost správy programů robota, je vytvořena pomocná aplikace, umožňující nahrávat a odstraňovat programy z robota. Obě aplikace jsou implementovány v jazyce C++ a prostředí Qt. Pro navázání spojení mezi robotem a pomocnou aplikací je použita knihovna libssh. Aplikace je cílena na zařízení Odroid xu4 s operačním systémem Ubutnu 16.04.
This project undertakes the creation of a simple GUI for manipulation of a robot. The goal of this project is to provide the user with an elementary device which will later on allow the initiation of ROS programs for the manipulation of a robot, while at the same time not allowing the user to directly interface with the robots system. If there would occur the need to change or interact with the robots programs in any way, a created conducive application will allow the user to add or delete them. Both applications are implemented in the C++ programming language and a Qt interface. The library libssh can establish communication between the robot and the conducive application. The main application is designed for Ondroid xu4 device with OS Ubuntu 16.04.
Description
Citation
PAKOSTA, P. Grafické uživatelské rozhraní pro ovládání robota [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D Otázky u obhajoby: Jakým způsobem je program připojen k robotovi. Má robot na sobě wifi modul.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO