Průběžná integrace a automatizovaná kontrola kódu v projektech s otevřeným zdrojovým kódem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Kvůli zvýšení popularity projektů s otevřeným zdrojovým kódem se adaptovala nová softwarová metodologie, která se stále vyvíjí. Tato bakalářská práce se zabývá touto adaptovanou agilní softwarovou metodologií, přesněji její průběžnou integrací a vylepšením ve skutečném praktickém nasazení. Kromě toho se práce zabývá také automatizací procesu kontroly kódu zejména jeho statickou analýzou. Cílem práce je popsat a vysvětlit, jak průběžná integrace a automatizovaná kontrola kódu ovlivňují a zlepšují moderní projekty s otevřeným zdrojovým kódem. Vzhledem k výzkumu byl navrhnut a integrován moderní typ kódové analýzy s dalšími vylepšeními.
Due to an increase of the open source projects popularity a new software methodology has been adapted which is still evolving with the time. This bachelor's thesis deals with this adapted agile software methodology more precisely with continuous integration and its improvements in a real practical deployment. Furthermore, the thesis also deals with automation of the code review process especially with the static code analysis. This thesis aims to describe and explain how the continuous integration and automated code review affect and enhance the modern open source projects. According to the research, a modern type of code analysis with other enhancements was proposed and integrated.
Description
Citation
TÓTH, A. Průběžná integrace a automatizovaná kontrola kódu v projektech s otevřeným zdrojovým kódem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponentka a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Podle zadání jste měl vyhodnotit zkušenosti vývojářů s vylepšenou verzí a diskutovat o dalším vývoji s vedoucími vývojáři. Toto je pokryto v závěru souhrnným vyjádřením pana J. Freye, není úplně jasný další vývoj v rámci Red Hatu. Upřesněte prosím.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO