Model pro výpočet oteplovacích charakteristik silových kabelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V rámci této práce byl vytvořen model pro výpočet oteplovacích charakteristik silových kabelů. Připravený přehled se nejprve věnuje základním pojmům z kabelové techniky. Navazuje jednoduché popsání jednotlivých možností přestupu tepla do okolí. V práci je zmíněna fyzikální podstata oteplování kabelů. Je zde popsán výpočet venkovních tepelných odporů kabelů. Lze se zde seznámit s metodou výpočtu oteplení silových kabelu. V rámci práce byl vytvořen a parametrizován model pro výpočet oteplovacích charakteristik silových kabelů, který je založen na metodě uvedené Van Wormerem. V závěru práce proběhla verifikace vytvořeného modelu s reálným kabelem. Proběhlo měření a porovnání výsledků modelování a měření.
The result of this assignment is the Model for the Cable Thermal Characteristic Calculation. Firstly, there is a prepared overview that is focused on the essential ideas of cable technology. The following part describes the simple possibilities of passaging the heat. Secondly,the physical essence of warming cables as well as the possibility to discover the methods how to calculate the warming cables are also mentioned in this task.There is an opportunity to find the methods for calculating the warming cables as well. The model was verificationed in the conclusion of my assignment. The measurement was done and the empirical results were compared with the results that were achieved by modeling.
Description
Citation
STARÝ, Z. Model pro výpočet oteplovacích charakteristik silových kabelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. (místopředseda) Ing. Alexej Nováček (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Diplomant odpovídal na otázky od oponenta a vedoucího práce plynule a správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO