Automatizace pomocí Ansible ve Windows

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá především možnostmi, jak automatizovat správu počítačů a získávání dat o počítačích. Práce se zaměřuje na automatizaci počítačů s operačním systémem Windows spravovaných z operačního systému Linux. Automatizace je zde prováděna z textového uživatelského rozhraní. Seznamuje čtenáře s využitým nástrojem Ansible a jeho komponenty a využitím. Probírají se zde jak metody získávání potřebných dat, tak i jejich význam a interpretace. V práci jsou získávána jak statická data, tak i data měnící se s časem. Také jsou zde rozebírány možnosti správy softwarového vybavení počítače.
The main purpose of this bachelor thesis is dealing with possibilities of automation of the computer management and acquisition of data about computers. This thesis focuses on automation of Windows-based computers managed by Linux operating system. The automation is performed by text user interface. It presents to the reader the used tool named Ansible and its components and usages. Here are discussed both methods of collecting of required data and their meaning and interpretation. Some data which are collected in this work are static, the rest of them use to change their values by time. There are also discussed possibilities how to manage the software equipment of the computer.
Description
Citation
KLÍČ, J. Automatizace pomocí Ansible ve Windows [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. RNDr. Martin Kovár, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Testoval jste konfiguraci pomocí DSC (Desired State Configuration)? V předložené textové práci ani na DVD nevidím podrobnosti o testování. Exporty konfigurace apod.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO