Zajištění sanační jámy pro ekologické účely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Se zrychlujícím se trendem v péči o životní prostředí je kladen důraz na odstraňování starých ekologických zátěží. V případě, kterému se věnuje tato diplomová práce, došlo ke kontaminaci podloží produkty plynárenského průmyslu v areálu společnosti Jihomoravská plynárenská, a.s. v Brně - Zábrdovicích. Cílem této práce je vybrat vhodnou technologii sanace a zajištění sanační jámy v dané lokalitě. Práce obsahuje také návrh a posouzení vybrané pažící konstrukce pomocí metody závislých tlaků, návrh technologie výstavby a prováděcí výkresy.
As the trend in environmental care grows, the emphasis on removing the old environmental burdens is bigger. This thesis is dedicated to the case when the soil was contaminated by products of gas industry in the area of Jihomoravská plynárenská, a.s. in Brno - Zábrdovice . The aim of this work is to select the appropriate remediation technology and shoring remediation pit in mentioned locality. Diploma thesis also includes design and assessment of selected construction sheeting calculated by the method of dependent pressures, technology design and implementation of construction drawings.
Description
Citation
BŮŽKOVÁ, E. Zajištění sanační jámy pro ekologické účely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO