Estakáda přes Ostravskou radiálu v Brně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem silničního mostu přes Ostravskou radiálu, železnici ČD a komunikaci tramvaje MHD v Brně. Jsou navrženy 4 varianty přemostění, z nichž je vybrána varianta parabolického dvoukomorového nosníku o osmi polích. Práce řeší stavební postup a do statického výpočtu je zahrnut vliv postupné výstavby (časová analýza). Je zpracován podrobný statický výpočet a most je posouzen na mezní stavy pro dočasné i trvalé návrhové situace dle evropských norem - Eurokódů. Je vypracována podrobná a přehledná výkresová dokumentace a vizualizace mostu.
Diploma thesis deals with design pre-stressed road bridge over the radial road from Ostrava, railway ČD and tram in Brno. There are designed 4 studies, from which variation parabolic double-chamber girder with 8 spans is chosen. Thesis solves construction process and static calculation includes time analysis. It is elaborated a detailed structural analysis and bridge is considered a proposal to limit states for temporary and permanent design situations according to European standards - Eurocodes. It is developed drawings and visualization of the bridge.
Description
Citation
LERCH, D. Estakáda přes Ostravskou radiálu v Brně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO