Využití metod Rapid Prototyping při vývoji nového výrobku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je popsat využití metod Rapid Prototypingu při vývoji nového výrobku. Nejprve jsou popsány principy využívané zařízeními pro Rapid Prototyping s přehledem vybraných výrobců konkrétních zařízení. Dále obsahuje konkrétní příklady využití v průmyslu. Práce se zabývá vývojem nového výrobku konvenčními metodami a metodou Rapid Prototyping s analýzou rozdílů a výhod jednotlivých metod. Je zde popsána problematika návrhu nového výrobku od fáze návrhu až po výrobu prototypu. Jako příklad využití v průmyslu je popsán proces inovace úhlové brusky Narex.
Target of this bachelor’s thesis is to describe application of Rapid Prototyping methods for development of a new product. First it describes principles used by machines for Rapid Prototyping with the overview of selected manufacturers of specific devices. Further it contains certain examples of industrial application. Thesis is concerned about development of a new product using conventional methods and Rapid Prototyping methods with the analysis of the differences and advantages of each method. It describes an issue of design of a new product from the sketch phase to the prototype production phase. As an example of industrial application there is described a Narex angle grinder inovation process.
Description
Citation
ROZINEK, J. Využití metod Rapid Prototyping při vývoji nového výrobku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (místopředseda) Ing. Ildikó Csölle Putzová, MBA, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2009-06-19
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Jak by bylo možné metodou RP vyrobit model, který je větší než rozměry pracovní komory 3D tiskárny? Materiály používané u metod RP. Inovace krytu brusky byla zaměřena pouze na ergonomii, nebo bylo sledováno i jiné hledisko? Vyhovuje materiál prototypu krytu brusky u testování z hlediska pevnosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO