BCH kódy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou zabezpečení dat pomocí BCH kódů. V práci jsou popsány BCH kódy v binární i nebinární podobě a jejich nejvýznamnější podskupina RS kódy. Dále jsou v práci popsány dekódovací metody Peterson-Gorenstein-Zierlův, Berlekamp- Masseyův a Euklidův algoritmus. Pro prezentaci postupu kódování a dekódování, byla vytvořena aplikace v prostředí Matlab, která má dvě části – Výuka BCH kódů a Simulace BCH kódů. Jako poslední část práce byla srovnána výkonnost BCH kódů pomocí vytvořené simulační aplikace.
The work deals with data security using BCH codes. In the work are described BCH codes in binary and non-binary form, and their most important subclass RS codes. Furthermore, this work describes the method of decoding Peterson-Gorenstein-Zierl, Berlekamp- Massey and Euclidean algorithm. For the presentation of encoding and decoding process, the application was created in Matlab, which has two parts – Learning BCH codes and Simulation of BCH codes. Using the generated application performance of BCH codes was compared at the last part of the work.
Description
Citation
FROLKA, J. BCH kódy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Vaněk, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
1) Definujte pojem „výkonnost“, který používáte pro srovnání ve své práci. Co je to „kódový zisk“? Jakými dalšími parametry můžeme kódy a dekódovací algoritmy srovnávat? 2) Vytvořené simulační programy se mi zdají podobné s pracemi studentů Jakuba Šedého (Simulační program) a Jiřího Šicnera (Výuková aplikace). Inspiroval jste se jimi při vytváření programů? Pokud ano tak v jakém rozsahu a proč nebyli autoři citováni? Proč jsou zprávy v číselném formátu? Jak se zadává vektor chyb do aplikace? Jak převedete odstup signál šum na chybovost v aplikaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO