Systém pro sběr dat ze sítě PLC firmy Micropel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a implementací obvodové a programové stránky zařízení sloužícího pro sběr dat. Zařízení je založeno na jednodeskovém mikropočítači FOX Board G20. Ten je umístěn na desku s krátkodobým zálohovaným zdrojem a rozhraním pro komunikaci pomocí linky RS485. Na zařízení běží operační systém GNU/Linux s ovladačem umožňujícím komunikovat s PLC firmy Micropel. Získaná data jsou ukládána do databáze a prezentována uživately přes webové rozhraní.
This paper deals with desgin and implementation of hardware and software for data acquisition device. Device is based on single board computer FoxBoard G20 which is placed on custom board which provide RS485 interface and short-term UPS. Device is runing Linux with device driver which enabling communication with Micropel PLCs across RS485 bus. Data are read from PLCs are saved to database and afterwards presented to user via web interface.
Description
Citation
KLUSÁČEK, J. Systém pro sběr dat ze sítě PLC firmy Micropel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
Doc. Ing. Eduard Janeček, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Otázky: Spolehlivost studentova řešení ve vazbě na souborový systém. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO