Segmentačních techniky zpracování obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Je několik metod pro segmentaci obrazu. Vhodnou volbou metody, dle vstupního obrazu a předpokládaných výsledků, se dá dosáhnout poměrně dobrých výsledků. Při segmentaci se využívá nejen jedna metoda, ale většinou více algoritmů např. pro odstranění šum atp., aby se dosáhlo co nejlepších výsledků. A to metodami jako jsou prahování, hledání oblastí nebo metody založené na hledání hran v obraze. Šum se odstraňuje pomocí různých filtrů, jako např. Gaussovým, mediánovým atp. Lze využít také např. dolní propust. Segmentace obrazu mean-shift, k-mean, watershed a pyramidová segmentace provedená pomocí metod z knihovny OpenCV.
For image segmentation are used several methods. Good results can be achieved by the correct choice of method. Best results are using more methods together. Methods such as thresholding, the search area or methods founded on edge detection in an image. We can use different filters for noise removal. For example Gaussian, median, etc. Lowpass filter can also be used. Image segmentation Mean Shift, K-mean, watershed and pyramid segmentation performed by using methods from the OpenCV library.
Description
Citation
BAJGAR, A. Segmentačních techniky zpracování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Tomáš Pelka (člen) Ing. Ondřej Morský (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Otázky: - Z jakého důvodu jste vybral právě implementované techniky? - Na straně 17 uvádíte, že obraz pro videohovor se přenáší pomocí brýlí. Můžete prosím vysvětlit, jakým způsobem je tento videohovor realizován? - Co je to osmiokolí? - Diskuze k formálnímu provedení prezentace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO