Aktivní elektrické filtry na bázi obvodů se spínanými kapacitory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem univerzálního frekvenčního filtru aplikací funkčního bloku se spínanými kapacitory. Návrh vychází z teorie obvodů se spínanými kapacitory a z teorie návrhu klasických frekvenčních filtrů. Pro navržené zapojení filtru byla v programovém prostředí Eagle navržena deska plošných spojů. Filtr byl realizován jako laboratorní přípravek.Tento přípravek byl oživen a byly proměřeny frekvenční charakteristiky všech typů filtrů. Změřené parametry byly porovnány s parametry uvedenými v technické dokumentaci funkčního bloku.
This thesis deals with concept of universal frequency filter by application of a switched-capacitor functional block. The concept is based on the theory of switched-capacitor circuits and the theory of a design of classical frequency filters. The printed circuit board was designed based on the filter connection developed by using a software Eagle. The filter was implemented as a laboratory product. This product has been revitalized and the frequency response of all types of filters has been measured. The measured parameters were compared with the parameters set out in the technical documentation of functional block.
Description
Citation
TŘEČEK, S. Aktivní elektrické filtry na bázi obvodů se spínanými kapacitory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO