Hodnocení externalit

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce pojednává o externalitách neboli o vedlejších vlivech, které vznikají během ekonomických rozhodnutí. Jedná se o přenesení výnosů nebo nákladů na jiný subjekt než ten, který tento vliv způsobil. Práce popisuje nejen druhy externalit, způsoby jejich řešení či způsoby ocenění, ale i navrhuje řešení, jak externality snížit (negativní) nebo zvýšit (pozitivní) ku prospěchu a to na konkrétní firmě – ABB s.r.o.
This bachelor thesis deals with externalities, or side impacts, resulting from managerial decisions. These are in fact transpositions of earnings and/or expenses to a different subject then the one that is causing the impacts. The types of externalities, ways of dealing with them or assesing them are described. A way of reducing negative externalities or enhancing the positive ones is proposed in order to benefit a concrete business
Description
Citation
ACLEROVÁ, V. Hodnocení externalit [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Sadovský, CSc. (předseda) JUDr. Petra Hanáková (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Martina Pivodová (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO