Zpracování obrazů při perfúzním zobrazování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce bylo vytvořit skript pro program MATLAB, který je schopen načíst obrázky DICOM standardu, přečíst informace v jejich hlavičce a zvolit správnou sérii snímků pro perfuzní analýzu. Tato analýza je založena na detekci kontrastní látky v lidském těle a správné interpretaci změn kontrastu této látky v čase. Celá práce se snaží popsat cestu ke tvorbě systému schopného automatické analýzy a kvalifikace nádoru. Nakonec je vytvořeným skriptem provedena analýza poskytnutých DICOM snímků.
The goal of this diploma thesis was to create a script in MATLAB, which is capable to load DICOM pictures, read the data in their headers and then select the right series for perfusion analysis. This analysis is based on detection of contrast fluid in bloodstream and tissue and right interpretation of concentration changes of this fluid in time. This work is trying to describe a way of building an ultimate system capable of autonomous tumor analysis and classification. In the end, there is an analysis of DICOM sample performed by created script.
Description
Citation
DOLNÍČEK, P. Zpracování obrazů při perfúzním zobrazování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Anna Přibilová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Patrik Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Beneš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student reagoval na otázku oponenta. Vysvětlete rovnici 1.3 na straně 4, jaký je rozdíl mezi magnetickou indukcí a intenzitou magnetického pole.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO